Wat zeg je……gekoelde rode wijn?!

Nieuws & Cases

Nu de herfst haar intrede heeft gedaan switchen veel wijnliefhebbers van wit naar rood. Thuiskomen na een dag hard gewerkt te hebben, openhaard aan en genieten van een mooi glas rode wijn dat is voor velen ultiem genot. Maar wist je dat de drinktemperatuur van de wijn heel veel doet voor de smaak?

Veel rode wijnen worden op kamertemperatuur bewaard en dat is vandaag de dag met de centrale verwarming en goed geïsoleerde huizen eigenlijk veel te warm. Kamertemperatuur is een begrip uit het begin van de vorige eeuw toen het in de huishoudens veel koeler was dan tegenwoordig. De ideale serveertemperatuur voor vele fijne rode wijnen ligt tussen de 14C tot 18C, wat dus een stuk koeler is dan de moderne huizen van vandaag de dag.

Rode wijnen smaken over het algemeen veel beter als ze iets gekoeld zijn. Dit is met name het geval voor de Beaujolais en jonge Bourgogne, evenals de Pinot Noir uit de Nieuwe Wereld. Tenzij je rode wijnen ergens koel hebt opgeslagen, zal een rode wijn profiteren van 15 minuten koeling met de Dutch design wijnkoeler WINECHILL.

Het werkt heel simpel. Bewaar de WINECHILL in de vriezer en plaats hem in een fles rode wijn op kamertemperatuur om deze licht te terug te koelen naar de perfecte drink temperatuur. Na 15 minuten verwijder je het rvs koelgedeelte en kan je de drup-vrije schenktuit met aerator gewoon weer plaatsen op de fles zodat er meer zuurstof bij de wijn komt wat de smaak en aroma’s ten goede komt. Met deze geniale schenktuit behoren tevens rode vlekken op het tafelkleed tot het verleden. Halleluja!