Tastemakers doneert aan Cordaid

By manager | Kerstpakketten Blog

apr 11
Tastemakers doneert aan Cordaid

Tastemakers reikt cheque uit aan Cordaid, v.l.n.r.: Andre Verhoeff (directeur Tastemakers B.V.) en Jacqueline Leemkuil (Senior Relatiemanager Cordaid).

Recent overhandigde André Verhoeff, directeur van Tastemakers B.V., €8.244 aan Cordaid, ten behoeve van een project in Zuid-Soedan. Dit bedrag werd opgehaald door de verkoop van food voor kerstpakketten met het thema ‘Voor Afrika’.

Naast de gift aan Cordaid werd via een ander themapakket ook gedoneerd aan de Voedselbank (€18.820 aan goederen), het Jeugdsportfonds (€3.372) en het Oranjefonds (€2.920).

“Tastemakers ontwikkelt elk jaar concepten voor de kerstpakkettenbranche die iets goeds doen voor een ander”

Kerstpakketten ‘Voor Afrika’ en ‘Fair & Share’

kerstpakketten themalijn ‘Fair & Share’ 2016

Kerstpakketten themalijn ‘Fair & Share’ 2016

‘Tastemakers ontwikkelt elk jaar concepten voor de kerstpakkettenbranche die iets goeds doen voor een ander’, aldus André Verhoeff: ‘hierdoor wordt het geven én het ontvangen van een kerstpakket extra bijzonder.’

Tastemakers doneert voor het kerstseizoen 2016 met de themalijn ‘Fair & Share’ opnieuw aan de Voedselbank, maar ook aan Stichting Present. Ook biedt Tastemakers de gevers van het kerstpakket dit jaar de mogelijkheid om zelf te bepalen naar welk goede doel hun donatie gaat, doormiddel van een Goede Doelendoosje. Kijk voor meer informatie op www.tastemakers.nl.

Over Tastemakers

Tastemakers is een toonaangevende speler in de kerstpakkettenbranche. Zij ontwikkelen smakelijke, authentieke foodconcepten met thema’s die inspelen op de hedendaagse trends. Zo introduceren zij voor het komende kerstseizoen weer tien nieuwe concepten.

Tastemakers is onderdeel van de Amare Food Group. Deze groep bestaat uit vier bedrijven met food als belangrijkste drive. Naast Tastemakers zijn dit: Leev.nu BV (gezond genieten, biologisch), Ambrosia BV (Griekse specialiteiten en delicatessen) en Brandfoods (diverse food-merken en concepten).

Over Cordaid

Cordaid stimuleert kleine ondernemers in ontwikkelingslanden door middel van microkredieten. De donatie van Tastemakers gaat naar een project in Zuid-Soedan met partnerorganisatie RUFI. Binnen dit project lopen inmiddels 2.500 leningen met een gemiddeld bedrag van ca. €225. Van deze leningen gaat 58% naar vrouwen. Buiten de leningen worden er ook trainingen gegeven, zoals een basale financiële training en een training ondernemersvaardigheden. 90% van de klanten betalen hun lening op tijd terug.