Smateria: trash to treasure

By manager | Kerstpakketten Blog

apr 20

smateria MVO tassenmerk

Een tassenmerk uit Cambodja met een ‘touch’ van Italiaans design komt met een lijn voor de kerstpakketten branche. Smateria is verantwoord en modieus, het bewijs dat duurzaam ook mooi en trendy kan zijn.

One man’s trash, is another man’s treasure!

Ge-upcyclede tassen

Smateria produceert ge-upcyclede tassen uit ‘industrieel’ net, gebruikt in de bouw, landbouw en visserij. Onder fairtrade omstandigheden worden in deze social enterprise in Cambodja prachtige tassen en accessoires gemaakt met een Italiaanse touch. Naast netten gebruikt men ook gewassen vuilniszakjes en restjes leer uit de Italiaanse meubelindustrie.

Tassenlabel Smateria is Child Labour Free

De tassen vinden hun weg naar de klant via eigen winkels in Cambodja en bijna 20 importeurs over de hele wereld. Omdat elk product met de hand gemaakt wordt is maatwerk mogelijk. Smateria heeft het Child Labor Free certificate! Zo kunnen de tassen worden voorzien van een bedrukking of stiksel/borduursel waardoor ze zeer geschikt zijn als duurzaam geschenk in het kerstpakket.

Multipurpose (bouw)netten

De Net collectie is in 18 kleuren verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten. Van handtassen tot shoppers, clutches en toilettassen. Deze collectie is gemaakt van alleen multipurpose (bouw)netten. Oersterk en licht materiaal, afgekeurd en normaal gesproken vernietigd, maar nu verwerkt in de prachtige Net collectie.

Door de touch van Italiaans design en de briljante en creatieve handen van de Cambodjaanse naaisters ontstaan prachtige, kleurrijke en trendy tassen en accessoires. Ze zijn sterk en (bijna) onverwoestbaar. De binnenzijde is gevoerd, ritsen zijn van het bekende YKK merk en het beslag is van zilverkleurig metaal.

Inlichtingen en meer afbeeldingen vande collectie: www.smateria.nl – info@smateria.nl

telefoonhoes smateria

Telefoonhoes ZIP uit de NET collectie van Smateria.