More Than Gifts: Kerstpakketten trends 2017

By manager | Kerstpakketten Blog

sep 28

Onlangs lanceerde More Than Gifts een artikel over de kerstpakketten trends van 2017, om inkopers en werkgevers te helpen bij hun keuze voor een eindejaarsgeschenk. Hieronder vind je de highlights!

1. ‘Nieuwe’ duurzaam

Er worden jaarlijks steeds meer ‘trendy’ MVO-producten op de markt gebracht; producten die je niet per definitie koopt omdat ze duurzaam zijn, maar ook omdat ze er aantrekkelijk uit zien. Daarmee krijgt de term duurzaam kerstpakket een andere betekenis.

Recycling wordt steeds meer gemeen goed en door diverse nieuwe toepassingen, is er sinds dit jaar de eerste PET-trolley op de markt gebracht. Een trolley gemaakt van PET-flessen, lichtgewicht en met een strak design. Een verantwoorde PET-trolley vormt een ideaal hoofdgeschenk, aangezien iedereen het kan gebruiken. Door de donkere kleuren valt de trolley perfect te combineren met een zwart/grijze foodlijn.

2. Brood als grondstof voor bier

Jaarlijks wordt er miljoenen aan groente, fruit en brood weggegooid vanwege overproductie of schoonheidsfoutjes. Gelukkig komen er steeds meer initiatieven om deze producten te redden! Van soep tot jam en van aardappel bier tot bier van brood. Dus kijk niet raar op als je dit jaar een bijzonder biertje in je kerstpakket tegenkomt!

3. Winter Barbecue

Barbecueën doe je in 2017 niet alleen in de zomer, maar ook in de winter! Winter Barbecue lift mee op de opkomst van slow cooking, waarmee je ook in de winter heerlijke gerechten kunt bereiden. Met een Winter Barbecue kerstpakket kun je een stoer thema neerzetten met als hoofdgeschenk een canvas kookschort, fair trade snijplank of barrel barbecue met smaakvolle foodproducten.

4. Scandinavisch Wonen

Volg je populaire woonprogramma’s? Dan weet je vast wat we bedoelen. Een Scandinavisch kerstpakket is gericht op een populair Scandinavische koffiemoment (en borrelmoment) FIKA, aangevuld met een typerend hoofdgeschenk zoals een rendierhoofd.

5. Tabel Food.

Geniet met familie en vrienden van kleine hapjes, een Mexicaans biertje en een goede rode wijn. Het kerstpakket is compleet met prachtige bakjes en schaaltjes van keramiek op een bijpassende serveerplank.

Op de website van More Than Gifts vindt u een overzicht met alle trends.

Of laat je medewerkers zelf kiezen!

Met een traditioneel kerstpakket geef je iedereen hetzelfde: dat kan een voordeel en een nadeel zijn. Wanneer jij je medewerkers zelf de keuze wilt geven, dan is een kerstmarkt of een keuzeconcept de ideale oplossing.

Een kerstmarkt voor medewerkers blijven elk jaar in populariteit stijgen, en terecht. Bijvoorbeeld de bedrijfskantine wordt volledig omgetoverd tot een sfeervol Winter Wonderland. De medewerkers kiezen zelf hun kerstgeschenken bij de sfeervolle houten kramen, onder het genot van een warme chocomel en vers gebakken poffertjes. Zo sluit je het jaar positief af met een sfeervol samenzijn, eventueel in combinatie met een volledig personeelsfeest. Dit kan natuurlijk in de vorm van een Nieuwjaarsmarkt!

Met een kerst keuzeconcept kunnen de medewerkers zelf hun kerstgeschenken kiezen, maar dan in een webshop op maat. De inloggegevens kun je origineel overhandigen met de Nationale Waarderingsbon eventueel in combinatie met een chocoladereep. Zo kiezen de medewerkers onder het genot van iets lekkers hun kerstgeschenken. In een webshop met voor ieder wat wils!