Luisteren blijft moeilijk: kerstpakketten inkoop training

By manager | Kerstpakketten Blog

jul 07

Hoe je meer tevreden ontvangers van je kerstpakketten kunt krijgen.

kerstpakketten inkoop training

“When you talk, you are only repeating what you already know; but when you listen you may learn something new.”

Een uitspraak van de Dalai Lama die perfect aansluit bij de ontwikkeling die inkopend Nederland op dit moment doormaakt. Een ontwikkeling die wat mij betreft binnen de kerstpakketten- en relatiegeschenken branche door zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers ook doorgevoerd moet worden om daarmee veel meer rendement voor beide partijen te kunnen behalen.

15 jaar inkoop ervaring

sander bastianen inkoop kerstpakketten training

Sander Bastianen

Mijn naam is Sander Bastianen en ik werk meer dan 15 jaar als inkoper bij diverse organisaties, waarvan de laatste 10 jaar als senior inkoper bij de Nederlandse Spoorwegen (NS). Binnen deze functie ben ik verantwoordelijk geweest voor diverse inkooppakketten, waaronder bedrijfskleding, veiligheid, schoonmaak en ben ik 5 jaar verantwoordelijk geweest voor de inkoop van kerstpakketten voor alle medewerkers van NS. In deze periode heb ik de uitspraak van de Dalai Lama toegepast, waardoor ik tijdens mijn aanbestedingen meer ben gaan luisteren naar leveranciers. Dit heeft geleid tot meer tevreden ontvangers van het kerstpakket binnen NS.

Durf te luisteren

Sinds 2013 heb ik naast mijn functie als senior inkoper een eigen onderneming, waarin ik consultancy aanbied en trainingen geef aan zowel inkoop- als verkoopteams over diverse onderwerpen die gaan over het begrijpen van elkaars wereld, waardoor er meer rendement voor beide partijen ontstaat. In mijn beleving draagt deze nieuwe werkwijze en het durven luisteren naar elkaar niet alleen bij aan een beter rendement, maar zal zeker ook zorgdragen voor een betere samenwerking waarin beide partijen volledig tot hun recht komen. Luisteren naar leveranciers bij de aankoop van een kerstpakket of relatiegeschenk betekent dat er meer ruimte ontstaat voor een nog betere invulling van de opdracht. Probeer te luisteren, wie weet wordt je positief verrast!

Inspiratie sessie

Mij is gevraagd tijdens de RelatieZ op 15 september 2016 in de Jaarbeurs te Utrecht een korte ‘ kerstpakketten inkoop training ‘ te geven, waarin ik uitleg hoe opdrachtgevers meer kunnen luisteren naar opdrachtnemers en wat dit voor voordelen en gevolgen heeft voor de samenwerking tussen beide partijen. Hiermee hoop ik u enthousiast te maken voor mijn trainingen en u handvaten te geven om direct de volgende dag beter te gaan luisteren.

Aanmelden (Donderdag 15 september 2016 // Jaarbeurs Utrecht)

Graag tot dan
Sander Bastianen