Kerstpakket Vispakket

Kerstpakket Vispakket

42,25

Een gezond cadeau voor de echte visliefhebber: een kerstpakket vispakket

Nee, in het kerstpakket vispakket, zit geen verse vis. In plaats daarvan kun je rekenen op een fijne zeeblauwe geschenkdoos met daarin een aantal fijne vissoorten die allemaal vacuümverpakt zijn, en dus lang(er) houdbaar. Wel zo prettig met de feestdagen voor de deur, waarin soms onverwacht extra visite langskomt, die ook willen worden gefêteerd met een heerlijk hapje.

De inhoud van een kerstpakket vispakket

Wat mag je verwachten van een kerstpakket met vis? Allereerst natuurlijk lekker veel vis. Denk aan gerookte paling, gegrilde makreel en een fijne, ambachtelijk gerookte zalm, alles in vacuüm verpakte pakketjes van 100 gram. Wijn en vis is een combinatie die het altijd goed doet, zeker met de kerstdagen, daarom bevat het cadeaupakket, dat overigens stijlvol is ingepakt, ook een heerlijke fles witte wijn (Domaine Campernaud).

Welke wijn combineer je bij welke vis?

Wijn en vis, het is een combinatie die al sinds mensenheugenis wordt gemaakt. Het spreekwoord ‘vis moet zwemmen’ komt zeker ook gedurende de feestdagen voorbij. Daarom is het prettig dat in het kerstpakket niet alleen vis, maar ook een fles witte wijn bevat. Want bij vis hoort normaal gesproken een frisse, witte wijn. Rode wijn wordt traditioneel altijd gecombineerd met rood vlees. In sommige gevallen kan een rode wijn ook bij vis worden geserveerd, maar dan zal het met name gaan om de wat meer ‘vlezige’ soorten vis, zoals tonijn. Welke witte wijnen zijn aan te raden bij vis? Dat hangt ook weer enigszins af van het soort vis. Bij een paling drink je een frisse, droge wijn, zoals een Riesling. Bij de makreel uit het vispakket kies je voor een Chardonnay. Zalm kun je ook combineren met Chardonnay, maar bij deze vissoort kun je ook kiezen voor fruitige rode wijn, zoals een Pinot Noir.