Kerstpakket Spaans

Kerstpakket Spaans

29,95

Een kerstpakket Spaans voor een heerlijk, mediterrane kerst

Even wegdromen in mediterrane sferen als je je kerstpakket uitpakt kan bij een prachtig kerstpakket Spaans, bestaande uit een TapaSpain serranoham van maar liefst een kilo, inclusief een snijplank en een mes. Een heerlijke, robuuste ham die je op verschillende manieren kunt bereiden en een ideale en overheerlijke toevoeging is aan de gerechten op de kersttafel.

Recepten voor het bereiden van de serranoham uit het kerstpakket Spaans

Een heerlijk en vrij simpel recept dat prachtig staat op de kersttafel, is een carpaccio van serranoham met rucola (sla) en pijnboompitjes, cherrytomaatjes en een plakje mozzarella. De kleuren van dit voorgerechtje (het intense donkergroen van de rucola met het rood van de tomaatjes en het wit van de mozzarella) passen precies binnen de kerstsferen. De ham komt zo prima tot z’n recht, zeker als het in lekkere dunne plakjes gesneden wordt en wordt afgemaakt met wat peper, zout en een druppeltje olijfolie. Door de ham in dunne plakjes te snijden, kun je voor veel gasten een lekker voorgerecht maken. En wat is er nu leuker en gezelliger dan met een grote groep genieten van het kerstdiner.

Lekkere hapjes met serranoham

Een andere manier om de ham te serveren uit het kerstpakket Spaans, is door deze in een plakje bladerdeeg te rollen, met erop een beetje mosterd of pesto. Het geheel zet je vervolgens in de oven tot de bladerdeeg krokant gebakken is. Even afkoelen en serveren met een snippertje basilicum op de bovenkant. Een lekker borrelhapje met de ham, te serveren op kerstavond of zelfs bij de brunch tijdens een van de feestdagen. Een andere manier om een hapje in Spaanse tapasstijl te maken van de serranoham, is door deze te serveren met een heerlijk krokant geroosterd broodje met een tomatenspread erop, om helemaal in Spaanse sferen te blijven.