Kerstpakkettenactie Jumbo van start

By manager | Kerstpakketten Blog

sep 29

Kerstpakkettenactie Jumbo vroeg van start

Kerstpakkettenactie Jumbo start eerder dan vorig jaar

Jumbo start woensdag 30 september 2015 met hun nieuwe kerstactie: ‘Doe mee en doneer een diner’. Net als vorig jaar kunnen klanten met Jumbo’s kerstpakkettenactie in de supermarkt een voorgerecht, hoofdgerecht of nagerecht doneren. Deze gerechten verschijnen in een kerstpakket voor ‘mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken’.

Opvolger kerstpakkettenactie Jumbo 2014

De actie is de opvolger van de kerstpakketten actie van Jumbo in 2014, toen de formule in samenwerking met maatschappelijke organisaties kerstmaaltijden doneerde aan 329.750 minder bedeelden. Dit jaar zijn de kerstpakketen ook bestemd voor de vluchtelingen die ons land inkomen. Verder werkt Jumbo samen met organisaties als Voedselbanken Nederland, Het Leger des Heils, het Nationaal Ouderenfonds en Nationale Vereniging de Zonnebloem.

Jumbo en klant doneren samen een kerstpakket aan minder bedeelde

Klanten kunnen als voorgerecht een soep doneren, als hoofdgerecht pasta met zalm en als toetje luchtige mascarpone. Jumbo vult elke twee aangekochte gerechten aan met een derde gerecht. In Nederland zijn er zo’n 94.000 mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank, leven meer dan een miljoen ouderen en jongeren in eenzaamheid en zijn er 25.0000 (2013 CBS) daklozen en hebben 1,4 miljoen mensen een verstandelijke beperking. Jumbo wil deze mensen de kerstpakketten doneren.

Bron: LevensmiddelenKrant en Distrifood