Kerstpakketten onderzoek 2015

By manager | Kerstpakketten Blog

okt 09

Bijna 8 op de 10 medewerkers verwacht van u een kerstpakket

kerstpakketten onderzoek

Kerstpakketten onderzoek van tijdschrift De Zaak

Het tijdschrift voor het midden- en kleinbedrijf De Zaak heeft een onderzoek onder werknemers in het midden- en kleinbedrijf gehouden over het kerstpakket. 200 respondenten hebben deelgenomen aan het kerstpakketten onderzoek. De meest opvallende uitkomsten van het kerstpakketten onderzoek hebben we hier op een rij gezet en voorzien van advies.

Het gebaar telt, niet de omvang

Wellicht denkt u dat dit een open deur is. Maar alhoewel het relatief eenvoudig is om uit te rekenen wat kerstpakketten u kosten, is het een stuk lastiger om te bereken wat u verliest als u geen kerstpakketten geeft. Een belangrijke uitkomst van het kerstpakketten onderzoek is dat 46 procent de waarde van een kerstpakket niet belangrijk vindt. En 77 procent van de ondervraagden geeft aan een kerstcadeau van de baas te verwachten. 36 procent geeft aan het zelfs heel erg te vinden als ze helemaal géén kerstpakket zouden ontvangen.

~

Zorg dat u niet tot die groep ondernemers behoort

die het kerstpakket overslaat: pennywise pound foolish

~

Uit een eerder marktonderzoek van PromZ Magazine blijkt dat in 2014 iets meer dan de helft van de Nederlandse bedrijven een kerstpakket aan hun medewerkers geeft. Zorg dus dat u niet tot die groep ondernemers behoort die het kerstpakket overslaat: pennywise pound foolish. Want een kerstpakket is eigenlijk een relatief goedkope investering. Voor één uurloon kunt u een werknemer bedanken voor zijn inzet in een heel jaar.

Lokale producten in het kerstpakket

47 procent van de ondervraagden geeft aan dat een kerstpakket met lokale producten in de smaak valt tegenover 8 procent die liever een kerstpakket met producten van een landelijke kerstpakketten groothandel ontvangt. Een trend die al eerder werd gesignaleerd dit jaar (Het streekproducten kerstpakket). Heeft uw bedrijf een band met uw regio? Dan is het wellicht een goed idee om dit jaar uw kerstpakketten samen te stellen met lokale producten. Een streekproducten kerstpakket onderstreept nog eens die band en kan bovendien een extra mogelijkheid zijn om uw bedrijf of merk te onderscheiden richting medewerkers en/of klanten.

Verder lezen? Bekijk de volledige antwoorden op elke vraag op de website van De Zaak.