Je bent hier Home » kerstpakketten blog » Originele kerstpakketten & eindejaarsgeschenken

Originele kerstpakketten & eindejaarsgeschenken

Originele kerstpakketten » Zoek je originele kerstpakketten en eindejaarsgeschenken voor je personeel of zakenrelaties? Waar moet je op letten als je originele kerstpakket wilt samenstellen: het moet echt, oorspronkelijk, bijzonder, eigenaardig, of verrassend zijn. Bekijk hier enkele originele kerstpakketten ter inspiratie.

Naar de kerstpakket checklist

Checklist

 
 

Originele Kerstpakketten

 
 

Checklist: Originele kerstpakketten in 4 stappen

1 » Persoonlijke touch

Geef jouw kerstpakketten en eindejaarspakketten een persoonlijke touch mee. Dit kan een kerstwens van de directie zijn of zelfs een persoonlijk bericht voor elke ontvanger.

Ga je zelf kerstpakketten samenstellen, dan laat je zien dat je niet iedereen over één kam scheert. Dat je je echt hebt verdiept in de mensen. En je best hebt gedaan om ze een persoonlijke attentie te geven en een welgemeend ‘dank-je-wel’.

Laat bijvoorbeeld eens de (voor)naam van elke ontvanger op de doos, tas of de kist waar het kerstpakket in verpakt is drukken. Schrijf een begeleidende kerstpakket brief. Of kies één artikel uit het kerstpakket zoals een keukenschort met de naam van de medewerker erop. Of hang een naamkaartje aan elk kerstpakket. met deze simpele en logische trucjes maak je het persoonlijk!

2 » Segmenteer naar groepen

Laat je kerstpakketten of eindejaarsgeschenken zoveel mogelijk aansluiten bij de individuen die jouw klanten en medewerkers zijn.

Het gaat niet letterlijk om iedereen persoonlijk, maar probeer groepen te maken waar een substantieel aantal van jouw relaties en medewerkers qua interesses, hobby’s, leef- en werkomstandigheden in passen. Laat daar de inhoud van het kerstpakket op aanpassen. Zo kom je, bijvoorbeeld, op 6 of 10 verschillende kerstpakketten.

Criteria voor segmentatie zijn bijvoorbeeld levenscyclus (leeftijd, gezinsgrootte, religie – heel wat religies verbieden bijvoorbeeld het drinken van alcohol) levenshouding (interesses, opinies, lifestyle, hobby’s), opleiding, beroep, inkomen. Segmentatie op basis van koop- en gebruiksgedrag van je klanten is ook een mogelijkheid.

Lees hoe je scoort met persoonlijke kerstpakketten op ons kerstpakketten blog .

3 » Wat is je verhaal?

Geven om het geven is niet meer van deze tijd.

Waarom geef je het eindejaarsgeschenk? Wat is het verhaal erachter? Is het een winterjack, gemaakt van gerecycled polyester, afkomstig van plastic drinkflesjes? Doe je een vilten boodschappentas cadeau? Geef je een food pakket dat vooral bestaat uit biologische producten? Op welke manier varen de arbeiders in de productielanden wel bij jouw aankoop?

Recent onderzoek toont aan dat verhalen oxytocine, dopamine en serotonine vrijmaken in de hersenen. Die stoffen worden geassocieerd met beloning, plezier en genot. Verhalen houden onze aandacht vast en zijn daardoor een makkelijke manier om informatie over te brengen.

Als je overbrengt hoe je weloverwogen de keus hebt gemaakt voor het relatie- of eindejaarsgeschenk, oogst je alleen maar meer aandacht en waardering.

4 » Is het van deze tijd?

Originele kerstpakketten, eindejaarsgeschenken en relatiegeschenken: ze moeten met de tijd mee gaan en de trends volgen, zeker als ze zijn bedoeld voor jongere mensen.

Populaire tv-programma’s, restaurants die helemaal in zijn, het straatbeeld, de nieuwste mode- en woonbladen zijn allemaal inspiratiebronnen, die we elke dag om ons heen hebben. Maak daar gebruik van!

Nieuws en trends signaleren zit in ons bloed. Wij zijn al meer dan 15 jaar hét platform voor promotionele producten. Elk jaar organiseren we vakbeurzen rondom de thema’s loyalty, relatiegeschenken en kerstpakketten. Tevens geven wij het vakblad PromZ Magazine uit: meer dan 16.000 professionals ontvangen dit blad 4x per jaar. Kortom, wij weten wat er speelt. Bezoek PromZ.live (in het voorjaar) in Rotterdam Ahoy, neem ook een kijkje op ons pinterest bord of abonneer je op PromZ Magazine.

Meer tips voor originele kerstpakketten uit het blog

 
 

Basis checklist kerstpakketten: 8 stappen

Maak voor jezelf en je leverancier een goed gestructureerd inkoop plan.

 

1. Omschrijf de organisatie waar je in werkt

In welke branche ben je actief? Wat is de sfeer / bedrijfscultuur? Is er sprake van een duidelijke visie en/of motto? Heb je dit jaar een bijzonder thema?

2. Wie zijn de ontvangers?

Zijn dat voornamelijk mannen of juist vrouwen? Hebben zij een gezamenlijke belangstelling? Wat is de gemiddelde leeftijd? Zijn ze sportief, cultureel, reislustig? Kun je iets zeggen over het opleidingsniveau, cultuur, gezinssamenstelling etc.

3. Is er voorkeur voor een bepaald thema?

Is dat bijvoorbeeld: familie, duurzaam, functioneel, cultureel, tafelen, gezellig, sportief of juist alleen food?

4. Zijn er bepaalde kleuren die goed passen bij het bedrijf?

Huisstijl kleuren liggen natuurlijk voor de hand, maar je kunt ook voor een eigentijds kleurenschema kiezen.

5. Welke kerstpakketten heeft het bedrijf in de afgelopen 3 jaren gegeven?

Eigen keuzeconcepten, traditionele pakketten, kun je er nog een foto van vinden of weet iemand de inhoud?

6. Bepaal je budget

We zijn graag gul, maar houd ook rekening met de Werkkostenregeling. Deze regeling bepaalt tot welk bedrag er in jouw organisatie onbelast aan vergoedingen kan worden gegeven. Gemiddeld geven bedrijven een kerstpakket met een waarde rond de € 40,- blijkt uit recent onderzoek(PromZ, 2015).

7. Hoeveel kerstpakketten wil je inkopen?

Vergeet niet de collega’s met tijdelijke contracten, vrijwilligers, mensen die (langdurig)ziek zijn of collega’s die net met pensioen zijn gegaan.

8. Vergeet niet de distributie

Wanneer je offertes gaat aanvragen bij kerstpakket leveranciers, vergeet dan niet te vermelden hoe de kerstpakketten gedistribueerd moeten worden. maak een overzicht van de gewenste distributie en afleverdata.

Originele kerstpakketten tips uit het blog

verse kerstpakketten leverancier

Now trending: Verfrissende, verse kerstpakketten

6 september 2016

Nog nooit zijn mensen zó met gezond eten bezig geweest. Foodies die over superfoods schrijven, gluten- en suikervrije recepten verschijnen in blogs en tijdschriften, gezonde smoothies… Het kan niet anders, dan dat er in de kerstpakketten branche wordt ingehaakt op deze vers trend! Verse kerstpakketten van Fresh December Fresh December… Lees meer

Waarom geven bedrijven en organisaties iets weg zonder boodschap?

Waarom geven bedrijven en organisaties kerstpakketten zonder boodschap?

5 augustus 2016

« opinie // Wietske Borger » Soms vraag ik onze klanten. “En hebben jullie leuke reacties ontvangen op het cadeau pakket / relatiegeschenk?” Een van de vele reacties is dan: “Nee, hoezo?” Boodschap Al vele jaren verzorgen wij cadeau pakketten en kerstpakketten voor bedrijven en organisaties. En wat ik persoonlijk nu… Lees meer

Wat doet een ‘kerstmakelaar’?

21 juli 2016

interview met Kerstmakelaar José Wissenburg Onlangs verscheen er een kort bericht in PromZ Magazine over een nieuwe ‘kerstmakelaar’. Jose Wissenburg is recentelijk als kerstmakelaar gestart. Enig idee wat een kerstmakelaar doet? Aangezien wij er hier aandacht aan besteden zal het wel een makelaar in kerstpakketten zijn. Maar daar houdt onze… Lees meer

2016 - originele wijnverpakking

Originele wijnverpakking: 5 voorbeelden

1 juni 2016

Je wilt wijn als relatiegeschenk of kerstpakket geven? Maak het met de verpakking origineel. 5 originele wijnverpakking voorbeelden en tips. Vergeet de kartonnen doos die net even mooier en anders is. Met een originele wijnverpakking springt je eindejaarsgeschenk direct in het oog. Als je een originele wijnverpakking zoekt moet je… Lees meer

trendy kerstpakket verpakking 2016

Trendy kerstpakket verpakking

10 mei 2016

Bent u dit jaar op zoek naar een trendy kerstpakket verpakking? Een nieuw item in de showrooms van kerstpakketten leveranciers is deze stijlvolle ronde bijzettafel met houten bovenblad en metalen onderkant. Met een trendy kerstpakket verpakking springt uw kerstpakket direct in het oog. Er zijn zelfs kerstpakket verpakkingen die op… Lees meer

brabantse kerstpakketten met streekproducten 2015

Brabantse kerstpakketten met streekproducten

19 augustus 2015

Als u van mening bent dat een kerstpakket / geschenkpakket méér moet zijn dan een “doos met boodschappen”, dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij brengen uw bedrijf/merk in verband met lokale oorspronkelijke kracht en kwaliteit, een grote dosis originaliteit en een goed doel. Brabantse kerstpakketten om… Lees meer