Kerstpakketten in 2021: klaar voor verandering

Nieuws & Cases

Het afgelopen jaar werden veel bedrijven en werknemers getroffen door de veranderingen die gepaard gingen met het coronavirus. Het nieuwe normaal op de werkplek werd gekenmerkt door veel thuiswerken en weinig persoonlijk contact met collega’s. Met die veranderingen op het werk, kwamen ook veranderingen in de kerstpakketten die uitgedeeld werden. Welke innovaties en aanpassingen in de kerstpakkettenbranche houden aan? En wat kan jij dit jaar van jouw kerstpakket verwachten? Wij vroegen het een medewerker van Kerstpakket Online; een groothandel in kerstpakketten met meer dan 10 jaar ervaring.

Goedgevulde kerstpakketten

Vorig jaar werden er weliswaar door sommige bedrijven en organisaties geen kerstpakketten uitgedeeld, door de financiële moeilijkheden waarin zij zichzelf vonden. Maar er werden wel meer grote en duurdere kerstpakketten ingekocht. “Leidinggevenden willen hun onmisbare personeel bedanken voor hun inzet en flexibiliteit tijdens de pandemie”, aldus een medewerker van Kerstpakket Online. Ook dit jaar worden er weer goedgevulde kerstpakketten verwacht als bedankje en om werknemers een hart onder de riem te steken.

Kerstpakketten aan huis

Een nieuwe trend die met de komst van corona de kop op stak was het aan huis leveren van kerstpakketten. Doordat veel werknemers thuis moesten werken en doordat de kerstborrel in 2020 overgeslagen moest worden, zochten werkgevers naar een manier om hun personeel toch voor de kerst van een kerstpakket te voorzien. De kerstpakketten huis-levering was geboren. Misschien wat minder gezellig, maar wel heel handig: werkgevers konden ook tijdens de lockdown kerstpakketten naar de werkplek van hun personeel laten brengen.

“Er wordt nog steeds veel thuisgewerkt en het is nog niet zeker of de kerstborrels en -feestjes dit jaar wel op kantoor kunnen plaatsvinden. Wij verwachten dat ook dit jaar veel kerstpakketten aan huis geleverd zullen worden”, voorspelt een medewerker van Kerstpakket Webshop.

Keuzecadeau: de ontvanger kiest de inhoud

Deze mogelijkheid is een recente ontwikkeling in de kerstpakkettenbranche en meteen al geliefd. Met het keuzecadeau, of eigen-keuzeconcept, kunnen werknemers zelf hun kerstpakket samenstellen.

Bedrijven kunnen e-vouchers bestellen voor hun personeel. De ontvangers kiezen met de voucher dan zelf de producten die zij graag in hun kerstpakket zien. De ruilhandel op kantoor tussen spulletjes waarmee je collega’s toch niet tevreden waren, behoort tot het verleden. Met het keuzecadeau krijgt iedereen precies wat ze willen voor kerst.

Een medewerker van Kertspakket Online verwacht dat deze trend zal doorzetten: “De reacties op het keuzecadeau zijn voluit positief. Ook dit jaar zal het keuzecadeau weer een populaire optie zijn.”

Reiskoffer in het kerstpakket

De reiskoffer in het kerstpakket werd verrassend genoeg ook vorig jaar nog erg gewaardeerd. Of je nu naar het binnenland of buitenland wil reizen, een reistrolley is natuurlijk ook altijd handig. Nu we weer meer op reis gaan, zal deze trend niet snel meer weggaan. En als je op reis gaat, wil je natuurlijk ook lekkere snacks meenemen. Het kerstpakket met een koffer en lekkernijen is dus een geweldig kerstcadeau.

Feestelijke uitstraling

Het oog wil natuurlijk ook wat. Een medewerker van Kerstpakket Webshop ziet dat de uitstraling van de dozen zelf steeds belangrijker wordt. “Wij besteden nu veel meer aandacht aan het design van de dozen. Het is natuurlijk erg leuk als de verpakking om de kerstcadeautjes heen je meteen in de kerststemming brengen.”

De verpakkingen brengen de ontvanger dan ook in de gepaste stemming. De kleuren en het design worden aangepast aan de inhoud en het thema van het pakket. Waar de dozen voorheen alleen de naam van het kerstpakkettenbedrijf bevatten, kan het nu dat je een een mooi blauw met zilver of groen met rood pakket krijgt. Met sneeuwvlokken of kerstballen erop natuurlijk.

Dus, wat voor kerstpakket kan jij verwachten dit jaar? Een goedgevuld kerstpakket zal ook dit jaar weer populair zijn. Het kan zomaar dat er een reiskoffer in je pakket zit en dat je doos zelf er ook prachtig uitziet. Daarnaast kan het dat je zelf je kerstpakket mag samenstellen met cadeautjes naar keuze. En het is goed mogelijk dat jij je pakketje aan je deur bezorgd krijgt. Nog maar even afwachten!