GeefeenBoompje.nl steunt het initiatief Justdiggit

By manager | Kerstpakketten Blog

jun 29

Acht jaar terug startte Ester Slokkers met Geefeenboompje.nl. Sinds kort werkt ze samen met een andere ‘groene’ organisatie: Justdiggit, die door innovatieve slimme irrigatieprojecten het schaarse water in droge gebieden optimaal weet te benutten.

Justdiggit geef een boompje

“De bodem vruchtbaarder maken en bomen planten liggen in elkaars verlengde. Allebei zetten we ons in voor hetzelfde doel, namelijk om de wereld wat ‘cooler’ te maken,” aldus Ester, die van haar Goed Doel-bomen € 7,50 afdraagt aan Justdiggit.

Succesvolle strijd

Een boom cadeau geven bij een speciale gelegenheid is niet nieuw. Het planten van geboorte- of levensbomen is zelfs een eeuwenoud gebruik. Wél helemaal van deze tijd is de achterliggende gedachte: een boom planten om je steentje bij te dragen in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Met die overtuiging in het achterhoofd zijn er ook steeds meer mensen die niet alleen figuurlijk ‘een boom opzetten’ over het milieu, maar er ook daadwerkelijk eentje planten of cadeau geven, weet Ester via haar website Geefeenboompje.nl.

B2B

Het boompje zelf vormt de boodschap aan relaties, medewerkers of klanten. Elke boomsoort heeft een eigen karakter en symboliek. Samen met klanten selecteert Ester Slokkers een boompje dat perfect aansluit bij het bedrijf en/of de boodschap.

Jong en enthousiast

Bomen vergroten de leefbaarheid. Tijdens hun groei halen ze CO2 uit de lucht, en zetten die om in zuurstof. Dikke winst voor het milieu. Net als Geefeenboompje.nl werkt Justdiggit aan hetzelfde doel, alleen via een ander kanaal. Door het schaarse water in droge gebieden ondergronds te bergen, zorgen de mensen van deze enthousiaste en ambitieuze organisatie ervoor dat er weer planten en bomen kunnen groeien op tot voor kort nog onvruchtbare grond. Ester Slokkers vindt dit zo’n goed initiatief dat ze van het bedrag van elk verkocht boompje via Geefeenboompje.nl 0,50 euro overmaakt naar Justdiggit.

Van elk speciale Goed Doel-boompje gaat er zelfs 7,50 euro naar de organisatie die met innovatieve slimme irrigatieprojecten het schaarse water in extreem droge gebieden weet vast te houden. Ester juicht het ook toe dat Justdiggit zich inzet voor voorlichting op scholen. “Zo leren kinderen van jongs af aan zich in te zetten voor een ‘groenere’ toekomst.”

Justdiggit man met schep