Fleece deken van gerecyclede PET flessen

By manager | Kerstpakketten Blog

mei 26
Van Fles naar Fleece!
Fleece deken gemaakt van PET

Het fleece deken gemaakt van PET flessen van Brandwijk.

Het is nu mogelijk om een fleece deken te produceren van oude (plastic) PET flessen. Brandwijk Kerstpakketten heeft de primeur en is de eerste en exclusieve leverancier van dit duurzame innovatieve product.

“Brandwijk Kerstpakketten draagt duurzaamheid hoog in het vaandel; we zijn daarom bijzonder trots op deze mooie aanvulling in ons assortiment”

Productie

PET flessen

PET staat voor Poly EthyleenTereftalaat en is een polyester.

De fleece dekens zijn vervaardigd van gerecyclede PET flessen. Het heeft jaren gekost om PET volledig duurzaam te maken. Met behulp van nieuwe technieken is er voortdurend gewerkt aan de verbetering van het materiaal, waardoor het nu mogelijk is om een fleece deken te produceren van oude gerecyclede PET flessen.

“Brandwijk Kerstpakketten draagt duurzaamheid hoog in het vaandel en we zijn daarom bijzonder trots op deze mooie aanvulling in ons assortiment”, aldus directeur Dick Brandwijk. “Minder gebruik van ruwe olie is een belangrijke manier om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Met PET doen wij er alles aan om ons aandeel in vervuiling en gebruik van natuurlijke bronnen te verminderen.”

PET staat voor Poly Ethyleen Tereftalaat en is een polyester. PET is een kunststof dat onder verhitting gemakkelijk is te vormen. PET is volledig recyclebaar, maar voor het behoud van eigenschappen is in veel gevallen extra bewerking noodzakelijk.

Maatschappelijk verantwoord

De Brandwijk groep is koploper op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en milieuzorg. De Brandwijk Groep is al lang gecertificeerd voor ISO9001 en de CO2 prestatieladder, daarnaast ontving zij als eerste het branche certificaat CSR goud (Promotional Products). Brandwijk kerstpakketten is continu bezig met het zoeken naar nieuwe en zinvolle initiatieven die een substantiële bijdrage leveren voor mens en milieu. Hiermee is Brandwijk kerstpakketten uniek in de kerstpakketten branche.

Bestellingen

De fleece dekens worden exclusief voor Brandwijk Kerstpakketten geproduceerd. Inlichtingen: dick@brandwijk.nl – Tel: 0418-561699