Eerste uitreiking CSR Promotional Products-certificaat in de kerstpakkettenbranche

By manager | Kerstpakketten Blog

okt 21
kerstpakkettenbranche - CSR Promotional Products certificaat

Dick Brandwijk krijgt het CSR-certificaat uit handen van Willem Lageweg. Foto: ©Cynthia Brandwijk

Kerstpakketten leverancier Brandwijk Kerstpakketten kreeg maandag 19 oktober jl. als eerste in de kerstpakkettenbranche het nieuwe gouden CSR Promotional Products-certificaat uit handen van Willem Lageweg, directeur MVO NEDERLAND.
Brandwijk kerstpakketten Zaltbommel

Brandwijk kerstpakketten, Zaltbommel. Foto: ©Cynthia Brandwijk

Begin dit jaar werd deze nieuwe internationale standaardnorm voor MVO ge√Įntroduceerd. De ondernemer uit Zaltbommel heeft de primeur.¬†Brandwijk is verheugd over het nieuwe MVO-certificaat voor de promotionele- en kerstpakkettenbranche. Begin dit jaar werd deze nieuwe internationale standaardnorm ge√Įntroduceerd en de ondernemer uit Zaltbommel had de primeur.

Een mijlpaal voor de kerstpakkettenbranche
Brandwijk kerstpakketten certificaat

Willem Reimers en Dick Brandwijk. Foto: ©Cynthia Brandwijk

Eigenaar Dick Brandwijk: ‚ÄĚDit is een mijlpaal voor de kerstpakkettenbranche. Steeds meer bedrijven maken zich zorgen over de samenstelling en herkomst van producten, met name over de arbeidsomstandigheden waaronder deze geproduceerd worden. Dit certificaat biedt zekerheid‚ÄĚ. Brandwijk eindigt met een stevige belofte: ‚Äúin 2020 verkopen we alleen nog duurzame producten. We gaan ervoor!‚ÄĚ

“Het is mooi om te zien dat er de afgelopen anderhalf jaar meer aandacht is voor duurzaamheid in de branche. Wij doen er alles aan om voorop te blijven lopen. Inmiddels moet achter elk product een goed verhaal zitten. Bij ons zit achter iedere doos (duurzaam), product (gecertificeerd) en verpakking (recycled) een verhaal en dat alles vond zijn oorsprong in 2006.”

Willem Lageweg vindt het een goede ontwikkeling dat dit internationale certificaat in het leven is geroepen: “Dit is een branche waar de herkomst van de producten niet altijd even duidelijk is. Bij Brandwijk weet je nu dat hier heel veel aandacht aan wordt besteed. Op deze manier krijgen kerstpakketten weer de betekenis die hoort bij authenticiteit en oorspronkelijkheid.” De timing kan bijna niet beter, met de feestdagen voor de deur als moment van bezinning.

Het nieuwe PPP MVO certificaat

CSR Promotional Products-certificaat GOLDHet CSR Promotional Products certificaat is de nieuwe internationale standaardnorm voor MVO. Deze CSR Promotional Products certificering vervangt het PPP MVO certificaat. In Nederland is deze certificering binnen de branche voor promotionele producten exclusief verbonden aan het PPP lidmaatschap en het onderschrijven van de Code of Coduct.

Die twee pijlers vormen de basis voor het CSR Promotional Products programma dat een brede Europese scope heeft. Dat is belangrijk voor internationaal opererende organisaties, maar ook in eigen land is het certificaat een belangrijk instrument waarmee PPP leden in hun (regionale) markt onderscheiden. Bovendien helpt het ook om de branche voor promotionele producten op een nog hogere plaats op de ladder van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen te brengen.

Bronnen:
Brandwijk kerstpakketten
Platform Promotional Products
MVO Nederland