Christelijke kerstpakketten voor gevangenen Zwolle

By manager | Kerstpakketten Blog

okt 30
christelijke kerstpakketten voor gevangenen

Penitentiaire Inrichting (PI) Zwolle

Kerst in de gevangenis: Gevangenenzorg Nederland geeft dit jaar kerstpakketten en kerstkaarten met de kerstboodschap aan gevangenen in de Penitentiaire Inrichting (PI) Zwolle.

Gevangenenzorg Nederland wil gevangenen steunen in deze periode door kerstpakketten uit te delen in de gevangenis in Zwolle. Ook wil Gevangenenzorg Nederland met de kerstuitdeling de kerstboodschap uitdragen onder 375 gevangenen. Deze Christelijke kerstpakketten actie wordt aanbevolen door Arie Slob uit Zwolle, fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer.

“Kerst is altijd een extra moeilijke periode om ‘binnen’ te zitten. De pijn en eenzaamheid komen juist in deze tijd naar boven. Deze kerstuitdeling kan gezien worden als een gebaar dat gericht is op hoop en herstel. Het is een teken van meeleven uit de maatschappij en een signaal dat gevangenen er in deze moeilijke tijd niet helemaal alleen voor staan, als anderen met elkaar thuis zijn.”

Donateurs gezocht voor de financiering van de ‘Christelijke’ kerstpakketten

Vrijwilligers van Gevangenenzorg maken de kerstpakketten gereed in Zoetermeer. Gevangenen ontvangen ‘Christelijke’ kerstpakketten. In het kerstpakket zit namelijk een Bijbels dagboek voor 2016, kerstbrood, een luxe kaart in envelop plus postzegel om zelf te versturen, een chocolade kerstkrans, een meertalige kerstgroet en een Kerst CD. Gevangenenzorg Nederland wil voor deze campagne € 2.500,- ophalen aan donaties. Doneren kan via www.geloofinjeproject.nl, een crowdfundingplatform voor levensbeschouwelijke en religieuze projecten van organisaties in Nederland. Op moment van schrijven is al € 1.274,00 aan donaties ontvangen. Overige kosten financiert Gevangenenzorg uit eigen middelen.

Beloning donateurs
kerstpakket donaties gevangenis zwolle

Op Geloofinjeproject staan crowdfundingacties die zijn geïnspireerd vanuit zingeving, spiritualiteit, geloof of religie, in haar breedst mogelijke vorm.

Als beloning ontvangen donateurs een of meerdere kerstkaarten om te ondertekenen zodat Gevangenenzorg Nederland deze kan overhandigen aan een gevangene in Zwolle. Ook kun je meehelpen met het klaarmaken van de kerstpakketten of zelfs mee naar de gevangenis om de kerstpakketten uit te delen aan de gevangenen. Afhankelijk van de hoogte van je donatie.