52% van bedrijven doet kerstpakket cadeau

By manager | Kerstpakketten Blog

dec 09

kerstpakket cadeau

Doet u kerstpakketten cadeau of neemt u er straks een mee naar huis? Daar is best kans op, want 52% van de Nederlandse bedrijven doet aan kerstpakketten.

Uit het jaarlijkse onafhankelijke onderzoek dat PromZ Magazine laat uitvoeren door One Question onder inkopers en marketeers bij 266 bedrijven, overheden en non-profit organisaties, blijkt dat dit jaar naar schatting 52% van de bedrijven kerstpakketten aan het personeel gaat verstrekken. Dat is wel 5% minder dan in 2013, toen 57% van de bedrijven dat deed. Het percentage bedrijven dat eindejaarsgeschenken aan externe relaties geeft, is vrijwel stabiel gebleven: 39% tegen 38% in 2013.

Waarde kerstpakket iets gedaald

De gemiddelde waarde van een kerstpakket daalde met 5% (van € 44,05 in 2013 naar € 42,25 in 2014), de gemiddelde waarde van een eindejaarsgeschenk voor zakelijke relaties daalde ook, van € 31,30 naar € 29,40.  Het lijkt er op dat er wel meer kerstpakketten en relatiegeschenken per bedrijf zullen worden uitgereikt, want het budget voor kerstpakketten en eindejaarsgeschenken stijgt dit jaar met gemiddeld 4,1%. Vorig jaar was nog sprake van een daling van 1,9%. Voor 2015 verwacht men een verdere budgetstijging met 2,5%.
In de afgelopen jaren hebben veel bedrijven kritisch gekeken naar de vraag wie wel en wie geen kerstpakket krijgen: doen de gepensioneerden mee? De uitzendkrachten? Uit het onderzoek komt naar voren dat ze dit jaar weer meer kans maken op een kerstpakket dan vorig jaar.

Bron: PromZ Magazine